Öğrencilere Mustafa Ekmekçi Bursu

Cumhuriyet, 8 Eylül 1997

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Geçen aylarda kaybettiğimiz gazetemiz yazarı Mustafa Ekmekçi adına, iletişim ve eğitim alanında öğrenim gören 6 üniversite öğrencisine burs verileceği bildirildi.

Gazeteci ve öğretmen yetiştirmek amacıyla verilecek olan bursun, halen hazırlık çalışmaları sürdürülen Mustafa Ekmekçi adına kurulacak vakıf aracılığıyla, Çağdaş Yaşam Derneği tarafından verileceği belirtildi. Vakfın çalışmalarını yürütecek olan Mustafa Ekmekçi'nin eşi Aldoğan Ekmekçi, Çağdaş Yaşam Derneği'nin bir kadın örgütü olması nedeniyle bursun kız öğrencilere verileceğini kaydetti.

Ekmekçi, burs alan öğrencilere Almanya'da staj yapma olanağı sağlanacağını ve masrafların Çağdaş Yaşam Derneği tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

Açıklamaya göre, yükseköğretim kurumlarının, iletişim ve eğitim dallarının 2, 3 ve son sınıfında okuyan kız öğrenciler burs alabilecek.

Adaylarda sınıfı iyi derece ile geçme ve kamu ya da özel bir kuruluştan eğitim bursu almamış olma koşulları aranacak.

Burs için başvurular; 15 Ekim 1997 tarihine kadar, gazetemizin Ankara bürosundan alınacak formla birlikte, "Mustafa Ekmekçi İletişim ve Eğitim Bursu, Cinnah Caddesi 1. Basın Sitesi No: 80 D-Blok Daire: 2   06690 Çankaya/ANKARA" adresine yapılabilecek.