Ekmekçi'nin Cenazesi Karıştı

Akit, 24 Mayıs 1997

ANKARA (AKİT) - Yazılarında domuz etinin faziletinden bahseden Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Ekmekçi'nin cenaze namazı dün kılındı. Cenazeye katılanlar Ekmekçi'nin tabutunu karıştırdı.

Mustafa Ekmekçi'nin cenaze namazı Uğur Mumcu'nun da cenaze namazının kılındığı Maltepe Camisi'nde kılındı. Cuma namazından sonra kılınan cenaze töreni için "Laik" ler cami avlusuna gelirken, çok kalabalık olan ve cuma namazı kılmak isteyen Müslümanların rahat cuma namazı kılmalarına engel oldular.

Cenaze namazında "Sol" kulvardaki politikacılar biraraya gelirken, hükümeti düşürmek için "Sol"  ile işbirliği yapan Mesut Yılmaz'ın da cenaze namazı kılması dikkat çekti.

Ekmekçi'nin cenaze namazına DSP Lideri Bülent Ecevit, DTP Lideri Hüsamettin Cindoruk, DSP'li Hüsamettin Özkan, Tahir Köse, CHP'li Algan Hacaloğlu, Mehmet Sevigen, DYP'li Rıza Akçalı, Mehmet Gözlükaya, Nahit Menteşe, DTP'li İsmet Sezgin ve Rıfat Serdaroğlu da katıldı. CHP Lideri Baykal ve CHP'nin (feshedilen SHP'nin) Onursal Başkanı Erdal İnönü cami avlusunda olmalarına rağmen cenaze namazı kılmadılar.

ALKIŞLARLA

Cuma namazı için Maltepe Camisi'ne 5 bin Müslümanın toplanmasına rağmen Ekmekçi'nin cenaze namazını çoğu politikacı olmak üzere sadece 500 kişi kıldı. Ekmekçi'nin cenaze namazı için gelen çok sayıda kişi cuma namazı sırasında ve cenaze namazı kılınırken cami avlusunda beklediler. Mustafa Ekmekçi'nin cenaze namazı ile birlikte bir vatandaşın da cenaze namazı kılınırken, ilk önce arabaya konan ve cami avlusundan çıkartılmaya başlanan vatandaşın cenaze arabası alkışlandı ve karanfil yağmuruna tutuldu. Vatandaşın cenaze arabasının arkasından gelen Ekmekçi'nin cenaze arabasına ise karanfil kalmadı.

Cumhuriyet  gazetesi yazarı Mustafa Ekmekçi'nin cenazesi ölüye hakaret olarak değerlendirilen alkışlarla uğurlanması dikkat çekerken, cenazeye çok sayıda köşe yazarı ve gazeteci de katıldı.