Komandolar

Komandolar, Ulukışla ve Bor'da Deniz Baykal'ın arabasını taşa tuttular

Ergani ve Osmaniye'de meydana gelen olaylarda ise 3 CHP'li genç tabanca ile vuruldu
NİĞDE — CHP Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Baykal'ın Orta Anadolu gezisi olaylı geçmiş, komandolar, Ulukışla ve Bor'da Baykal'ın arabasını taşa tutmuşlardır.
Deniz Baykal, Ankara'dan önce Niğde'nin Ortaköy ilçesine gelmiş, burada yaptığı konuşma AP'lilerle MHP'li komandolar tarafından engellenmek istenmiştir. «Kahrolsun komünistler» diye bağıran grup, Baykal'ı dinlemek için gelen ve «Bağımsız Türkiye» diye bağıran grup tarafından olay yerinden uzaklaştırılmıştır.
Ortaköy'den Aksaray'a oradan da Ulukışla'ya gelen Deniz Baykal, burada Ulukışlalılar tarafından büyük sevgi gösterileriyle karşılanmıştır. Baykal, kapalı *salon toplantısında yaptığı konuşmadan sonra ilçeden ayrılırken, komandolar burada da olay çıkarmak istemişlerdir. Konvoy ilçeden ayrılırken, bir grup komando tarafından taşa tutulmuş, bu arada CHP Niğde Milletvekili Azmi Yavuzalp ile CHP eski Niğde Milletvekili Mevlut Ocakçıoğlu'nun arabalarının camları kırılmıştır. Deniz Baykal ve beraberindekiler Ulukışla'dan ayrıklıktan sonra, devrimci gençlerin de buna karşılık olarak Ulukışla ülkü ocakları binasını tahrip ettikleri öğrenilmiştir.

Bor'da olaylar
Deniz Baykal, Ulukışla'dan sonra Bor'a girdiği sırada, 150 kadar komando Atatürk Anıtı önünde toplanarak «Komünistler Moskova'ya», «Başbuğ Türkeş» diye bağırmaya başlamışlardır. Ancak Hükümet Alanını dolduran 4 bine yakın Borlunun oluşturduğu kalabalık nedeniyle komandolar etkili olamamışlar ve dağılmışlardır. Ancak Baykal, akşam saat 21 sıralarında bir kahvede Borlulara hitap ederken, komandolar yeniden ortaya çıkmış ve konuşmasını engellemek istemişlerdir. Baykal, bağırsalar da, taş atsalar da konuşmasını sürdüreceğini bildirmiş, ve «Bugün milliyetçi cephe başbakanının yeğeni Yahya Demirel, devletten 100 milyon kaçıran Sellefyan'ın küçük kardeşi ile 20 milyonluk yolsuzluğun içine giren bir sorunun içindedir» demiştir. Baykal konuşmasını bitirdikten sonra ilçeden ayrılırken, bu kez evlerin damlarına çıkmış olan komandolar konvoyu taş yağmuruna tutmuşlardır. Olay sırasında yaralanan olmamıştır.
Deniz Baykal, daha sonra Niğde'ye gelmiş, burada da komandolar olay çıkarmışlar ve CHP il merkezini taşa tutmuşlardır. Bu sırada CHP il merkezinde bulunan bir vatandaş yaralanmıştır.

Ergani ve Osmaniye’de
Öte yandan Diyarbakır'ın Ergani ile Adana'ya bağlı Osmaniye ilçelerinde dün meydana gelen olaylarda CHP'li üç genç saldırı sonucu yaralanmıştır. Ergani'de lise öğrencisi CHP'li genç AP'liler tarafından tabancayla kasığından vurulmuştur. Olayla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alınmıştır.
Osmaniye'de ise CHP'li gençlerin partilerine ayrılan bölümlere afiş asmaları sırasında, bir otomobilden yaylım ateşi açılmış ve Abdülkadir Aygen ile Süleyman Gedik, yaralanarak hastaneye kaldırılmışlardır.

Eyüpoğlu’nun sözleri
CHP Genel Sekreteri Orhan Eyüpoğlu, son olaylar üzerine verdiği demeçte, «Hükümet ve hükümetin başı ne yapacağını bilmemektedir» demiştir. CHP'nin Türkiye’de huzur, güvenlik ve barışı sağlamak için bütün gücünü kullandığını belirten CHP Genel Sekreteri, hükümete seslenerek, «CHP'nin sabrını, tahammülünü kanlı tertip ve kiralık zorbalıklarla taşıramayacaklarını» belirtmiştir.